miercuri, 27 martie 2013

Zilele francofoniei



         
   Vineri, la Şcoala Gimnazială Berchişeşti, s-au desfăşurat, ca în fiecare an,  activităţile  dedicate sărbătorii francofoniei. Manifestările au constat în prezentări Power Point despre ce înseamnă francofonie, despre ţări, regiuni sau oraşe din ţări  francofone realizate de elevii claselor a VII-a şi a VIII-a. Cei din clasele V – VI au realizat o expoziţie de poveşti în imagini cu titlu Les contes … illustrés.

            Clasele a VII-a şi a VIII-a au realizat şi ele o expoziţie de materiale publicitare culinare pe care au numit-o, parafrazându-l pe Jules Verne, Le tour du monde en ... 80 de recettes francophones.

            Lucrările elevilor au fost coordonate de d-na profesoara G. Cojocariu. La aceste activităţi au participat atât cadrele didactice din şcoala cât şi părinţi ai elevilor.





 

luni, 25 martie 2013

APA – UN STROP DE VIATA

Ziua mondiala a apei - 22 martie - a fost sarbatorita in scoala noastra de elevii clasei a VIII-aA, coordonati de prof. Oanea Sinorica, printr-o activitate menita a stimula motivatia  elevilor in ceea ce priveste protectia apelor, promovand o atitudine de constientizare a problemelor vizand resursele de apa in cadrul comunitatii locale.
Activitatea a urmarit  constientizarea elevilor cu privire la importanta apei in existenta noastra zilnica,sensibilizarea lor  in pastrarea  si protejarea calitatii apei,formarea unei atitudini responsabile fata de mentinerea calitatii apei, familiarizarea elevilor cu procesul de refolosire a unor resurse, precum si promovarea valorilor ecologice.

In cadrul Conferintei Natiunilor Unite asupra mediului inconjurator de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992 a fost adoptata hotararea prin care 22 martie devenea “Ziua Mondiala a Apei”. S-a dovedit a fi o ocazie buna pentru a aminti tuturor cat de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum o apa pura si de a identifica problemele actuale ce vizeaza consumul apei

joi, 21 martie 2013

Prevenind, ne aparam viata - parteneriat educational

    Pe parcursul anului scolar 2012-2013, scoala noastra desfasoara un parteneriat cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bucovina" Suceava, coordonat de director prof.Rachila Varvaroi si prof. primar Loredana Dura. Proiectul isi propune educarea si informarea copiilor cu privire la tipurile de risc generatoare de situatii de urgenta, cunostrerea masurilor de prevenire a situatiilor de urgenta, dezvoltarea capacitatii de raspuns, autosustinere si prim ajutor, formarea unui comportament adecvat in cazul producerii situatiilor de urgenta, atat in cazul copiilor, cat si al cadrelor didactice si parintilor.
    Activitatile din cadrul proiectului  vor consta in discutii pe baza unor ilustratii, filme, povestiri, simulari, jocuri de rol, studiu de caz, exercitii aplicative, concursuri.
   Astazi, in cadrul activitatii "Prietenul meu, pompierul", a avut loc un exercitiu de evacuare, urmat de prezentarea concluziilor acestuia si de un instructaj oferit de catre reprezentantii  ISU.







   






luni, 18 martie 2013

INSCRIEREA IN INVATAMANTUL PRIMAR 2013


1. DESCRIEREA UNITATII DE INVATAMANT 

SCOALA GIMNAZIALA BERCHISESTI  se afla in comuna Berchisesti, judetul Suceava, str. Daniil Oniga.
In anul scolar 2013-2014  in scoala vor functiona o clasa pregatitoare si o clasa I.

SCOALA PRIMARA CORLATA se afla in satul Corlata, comuna Berchisesti, judetul Suceava.
In anul scolar 2013-2014 in scoala va functiona clasa pregatitoare in regim de clase simultane in urmatoarea formula :
Clasele: pregatitoare, cl.I si cl. a II-a, respectiv, cl.a III-a si cl. a IV-a.

SCOALA PRIMARA BERCHISESTI (SPINARIE)  nu mai organizeaza cursuri in invatamantul primar  incepand cu anul scolar 2013-2014.

SCOALA GIMNAZIALA BERCHISESTI:

Imagini din sala de clasa pregatitoare din anul scolar 2012-2013





MATERIALE DIDACTICE



EXPOZITIE  DE LUCRARI  ALE  ELEVILOR 





Mobilierul este executat la comanda, adaptat varstei copiilor




Imagini din sala de clasa unde invata copii de clasa I, an scolar 2012-2013















Toate cadrele didacice sunt cadre calificate, iar cele care predau la clasa pregatitoare au participat la cursuri de formare, specifice clasei pregatitoare.






            2.CIRCUMSCRIPTIA SCOLARA

La SCOALA GIMNAZIALA BERCHISESTI se pot inscrie copiii de la urmatoarele adrese:
Str.Daniil Oniga, str.Procopie Jitaru, str.Bargauanilor, str.Spinariei, str.Poienii, str.Garii, str.Gradinitei, precum si copiii din satul Corlata.


      3.Metodologia si calendarul inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014:


Pentru informatii aprofundate se poate accesa site-ul www.edu.ro, sectiunea ,,Inscrieri in invatamantul primar 2013’’-,,Acte normative’’

4. INFORMATII PENTRU PARINTI
*In clasa pregatitoare se pot inscrie copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2013, inclusiv.
*La solicitarea parintilor copiii care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie-31 decembrie 2013, inclusiv, se pot inscrie in clasa pregatitoare numai in urma rezultatului pozitiv al evaluarii psihomatice de catre medicii specialisti.

*In clasa I intra copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2013, inclusiv, chiar daca nu au parcurs anterior clasa pregatitoare.
*La solicitarea parintilor copiii care implinesc 7 ani in perioada 1 septembrie-31 decembrie 2013, inclusiv, se pot inscrie in clasa pregatitoare numai in urma rezultatului pozitiv al evaluarii psihomatice de catre medicii specialisti.


ACTE NECESARE LA INSCRIERE:
-Cerere tip de inscriere;
-copii dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal;
-certificatul de nastere al copilului;
-documentul care atesta evaluarea psihomatica;


CALENDARUL INSCRIERILOR:
             A)    PRIMA ETAPA:
02-22 aprilie 2013- zilnic intre orele 8.00-20.00
            B)    A DOUA ETAPA:
08-17 mai 2013 – zilnic intre orele 8.00-20.00

In perioada 02-19 aprilie 2013 se va realiza evaluarea psihomatica a copiilor, acolo unde metodologia prevede acest lucru.

Pentru mai multe informatii parintii pot accesa:
 -site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Suceava,  www.isj.sv.edu.rola sectiunea, ,,Informatii pentru parinti oferite de ISJ Suceava, cu link catre pagina ,,Inscrierea in invatamantul primar 2013’’;
-site-ul Ministerul Educatiei Nationale, www.edu.ro, - Informatii pentru parinti de pe pagina oficiala a Ministerului Educatiei Nationale’’ cu link catre sectiunea ,,Inscrierea in invatamantul primar 2013’’, ,,Informatii pentru parinti’’


duminică, 10 martie 2013

MARTIE IN INIMILE NOASTRE



În ziua de 8 martie, în întreaga lume  se sărbătoreşte Ziua Femeii, prilej cu care este celebrată femeia, mama, cea fara de care nimc nu ar fi posibil.

Ca în fiecare an, elevii şcolii noastre au marcat momentul printr-o serie de activităţi având acelaşi numitor : Martie în inimile noastre. Proiectul a fost coordonat de consilierul educativ al şcolii, prof. Gabriela Cojocariu, şi de prof. pr. Ioan-Eugen Ilincăi.

Prin activităţile  desfăşurate, elevii au fost sensibilizaţi cu privire la semnificaţia acestei zile, cercetând şi însuşindu-şi informaţii despre Istoricul Mărţişorului (clasele V-VIII, coord.prof. Genoveva Roşu) confecţionând marţişoare (Un marţişor pentru tine, clasa a VIII-aB, coord.prof Otilia Corniciuc), felicitări (Pentru MAMA, clasele V-VIII, coord. de prof. Gabriela Cojocariu, Cristina Breahnă, Genoveva Roşu şi Constantin Gogan), participând la un program cultural-artistic  deosebit închinat mamei. De buna desfăşurare a acestuia s-au ocupat coordonatorii proiectului, iar profesorii de limba română (Mihaela Rusu şi Elena Doroftei) au selectat poezii şi au pus în scenă un moment de teatru, un fragment din Mama lui Ştefan cel Mare (clasa a V-a B). 

Programul artistic a sensibilizat întreg publicul prezent, stârnind aplauze şi cuvinte de laudă din partea doamnei director şi a doamnei primar, care şi de această data ne-a fost oaspete. 














Şi copiii de la Şcoala Nr.2 Berchişeşti au organizat o serbare în cinstea mămicilor, în cadrul căreia au recitat poezii  emoţionante şi i-au încântat pe parinţii lor cu cântece de primăvară şi dansuri :