duminică, 21 septembrie 2014

Turneul de mini-rugby "Viorel Lucaci"-Berchişeşti



    
La începutul lunii septembrie, echipa de rugby a şcolii noastre a participat la a treia ediţie a turneului de mini-rugby ”Viorel Lucaci”, turneu care poartă numele căpitanului echipei Steaua Bucureşti, sportiv care provine din comuna noastră. Competiţia s-a bucurat de un real succes în rândul publicului prezent în numar mare, cu atât mai mult cu cât comuna Berchişeşti a fost gazdă a evenimentului. Acesta a fost organizat de Primăria Berchişeşti, CSŞ Gura Humorului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava şi Şcoala Berchişeşti, având ca scop promovarea sportului cu balonul oval în zonă şi pregătirea juniorilor sub 16 ani pentru campionatul naţional pe zona Moldova Nord.

     La turneu au participat sportivi de la Clubul Sportiv Şcolar Unirea Iaşi, Clubul Sportiv Municipal Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Clubul Sportiv Şcolar Gura Humorului şi, desigur, componenţii echipei Şcolii Gimnaziale Berchişeşti.

     După întrecerile copiilor şi juniorilor, a urmat un meci demonstrativ de old-boys, disputat între seniori şi fosti jucători.

     „După părerea mea, această ediție cu numărul trei a Turneului « Viorel Lucaci »a fost cea mai reușită de până acum, din toate punctele de vedere. Deși au fost peste 120 de copii și juniori, îmi pare rău că din cauza lipsei banilor nu au putut ajunge toate cluburile invitate. Mă bucur că am avut parte de o prezență numeroasă a oamenilor din Berchișești. Vreau să mulțumesc Primăriei Berchișești pentru sprijinul acordat în organizarea turneului, în special doamnei primar Violeta Țăran, ce a fost trup și suflet alături de noi în echipa de organizatori. Sperăm să avem finanțare și anul viitor și să facem din acest turneu unul important la nivel național”, a declarat organizatorul turneului, Andrei Varvaroi, jucător al echipei de seniori a CSM Suceava și antrenor la juniori la CSȘ Gura Humorului.
      Organizatorii competiției, Primăria Berchișești, CSȘ Gura Humorului, DJST Suceava și Școala Berchișești, au încercat în cadrul turneului să promoveze tinerii sportivi din localitate care s-au remarcat în competițiile naționale și internaționale, fie că este vorba de rugby, judo sau canotaj. Primul sportiv din Berchișești care a fost premiat, simbolic deocamdată, a fost rugbistul Ciprian Lucaci, jucător în vârstă de 18 ani care a câștigat bronzul cu echipa României de sub 18 ani la Campionatul European ce a avut loc în Polonia. Descoperit și format la CSȘ Gura Humorului, Ciprian este component al echipei de seniori a CSM Suceava și din sezonul viitor va ajunge la Steaua București, echipă cu care a semnat un precontract şi la care va fi coleg cu Viorel Lucaci. Cel de-al doilea sportiv din Berchișești premiat a fost Luis Horga Bulgariu, elev în clasa a VII-a la şcoala noastră, judoka ce a făcut și o demonstrație la fața locului, el fiind multiplu medaliat la  Campionatul Național. La aceeași premiere a fost prezentat și canotorul Mihai Ianoș, sportiv care s-a evidențiat în concursurile naționale, balcanice și mondiale prin mai multe medalii cucerite în diferite probe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu