Astăzi este ziua Unirii Bucovinei cu România. Bucovina a fost a doua provincie care s-a unit cu patria-mamă. Acum 98 de ani, la 28 Noiembrie 1918, a avut loc proclamarea unirii Bucovinei cu România, moment istoric important în făurirea statului naţional unitar român, alături de unirea anterioară a Basarabiei - la 27 Martie 1918 - şi de unirea ulterioară a Transilvaniei, la 1 Decembrie 1918.
Unirea Bucovinei cu patria-mamă a fost urmată și încununată de actul istoric de la 1 decembrie 1918, când avea loc Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, care decidea Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.
Cu prilejul acestei sărbători, școala noastră, împreună cu Primăria Comunei Berchișești și Centrul Cultural Bucovina, au organizat o activitate culturală menită a marca cele două momente deosebit de importante în istoria poporului nostru. Elevii școlii noastre au luat parte, astfel, la o expoziție fotografică cu arhitectură autentică din Bucovina, primită în dar de la Centrul Cultural Bucovina, prin reprezentanții săi, doamna Gabriela Teișanu, consultant artistic în artă populară, consultantul artistic Mihai Pânzaru-Pim (bine-cunoscutul grafician și caricaturist) și istoricul Pavel Blaj, prezenți la eveniment. De asemeni, cu toții ne-am bucurat de prezența domnului Cornel Angelescu (cantautor), care ne-a încântat pe acorduri de chitară.
Corul de copii al școlii noastre, îndrumat de domnul profesor Bogdan Nistor, a susținut un recital de minunate cântece patriotice, prestație deosebit de apreciată de toți cei prezenți la eveniment.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu