joi, 10 iunie 2010

EXCURSIE SCOLARA

Marti, 8 iunie 2010, un grup de elevi din clasele a V-a si a VI-a au profitat de ziua senina de inceput de vara si au pornit in mult asteptata excursie pe traseul :

Berchisesti- Malini (Casa memoriala “Nicolae Labis)-Slatina (Manastire)-Falticeni(Muzeul “Ion Irimescu”, Muzeul Apelor, Casa Sadoveanu)-Suceava(Planetariu, Muzeul de Istorie, Muzeul de Stiinte)-Ilisesti(Gradina zoologica)-Ciprian Porumbescu(Casa memoriala”Ciprian Porumbescusi Muzeul "Ciprian Porumbescu")-Berchisesti.

Organizarea excursiei a apartinut prof. Rusu Mihaela, prof.Cojocariu Gabriela şi prof. Corniciuc Otilia si a răspuns dorinţei exprimate de elevi de a călători şi de a petrece împreună timpul liber, desfăsurând activităţi recreative şi instructive.

Obiective:

· Vizitarea unor obiective turistice: Casa memoriala „Nicolae Labis”, Manastirea Slatina, Muzeul „Ion Irimescu” Falticeni, Muzeul Apelor, Observatorul astronomic Suceava, Muzeul de istorie, Muzeul de Stiinte ale Naturii, Casa memoriala „Ciprian Porumbescu”.

· Stimularea interesului elevilor pentru cunoaşterea de locuri noi şi pentru studiul naturii;

· Creşterea coeziunii colectivului de elevi şi consolidarea spiritului de echipă, a relaţiilor de prietenie, stabilirea unui climat de încredere, favorabil comunicării;

· Crearea unor reguli de comportament responsabil şi împărţirea echitabilă a sarcinilor între membrii grupului

· Iniţierea şi desfăşurarea de activităţi cu caracter recreativ, relaxant.

Activitatea a avut un efect benefic asupra copiilor, acestia fiind neasteptat de impresionati de locurile vizitate, locuri care le-au deschis interesul pentru aprofundarea cunostintelor despre personalitatile bucovinene si operele lo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu