joi, 27 iunie 2013

Europa –casa noastra      
Desfasurat in perioada 1 martie- 21 iunie 2013 la Scoala Gimnaziala Berchisesti,  ,,Europa –casa noastra’’a fost un proiect cu doua activitati pe teme europene .
      Prima tema- Anul European al Cetătenilor – drepturi si implicare activă în societate-s-a concretizat intr-un concurs ce a avut in vedere realizarea unui panou cu informatii  generale despre statele membre ( anul aderarii, suprafata, nr.locuitori, capitala, steag, limba oficiala, moneda ), simbolurile U.E., institutiile europene, precum si prezentarea drepturilor cetatenilor europeni. Elementul de originalitate a  fost dat de modul de asezare/prezentare a produselor finale de catre elevii clasei a VII-aA, a VII-a B, a VIII-a A si a VIII-a B. A fost o munca de echipa, cu multa daruire, cu informatii suplimentare despre drepturile cetateanului european si exemple din  experienta unor parinti plecati sa munceasca in strainatate. Elevii au specificat simbolurile U.E. si principalele institutii.europene. Toate clasele au primit diplome, dar clasa a VII-a A a avut cel mai reusit panou.
       A doua tema aleasa - UE: Istorie, Traditie si Valori, a fost o activitate cu cativa elevi ai clasei a VII-a A si majoritatea elevilor din clasa a V-a A. Si-au ales cate o tara membra U.E. si, folosind ca resurse internetul si carti din dotarea bibliotecii scolare, au cautat informatii despre traditii si valori, iar despre istoricul U.E, au discutat la ora de cultura civica si la dirigintie. Proiectul s-a finalizat pe 21 iunie 2013, cand s-a incarcat si raportul pe site-ul de specialitate.
                    Coordonator proiect,
           Prof.Rosu Genoveva-Mioara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu