miercuri, 11 decembrie 2013

1 DECEMBRIE - ZIUA NATIONALA A ROMANIEI


Duminica 1 Decembrie 2013 la Caminul Cultural din comuna Berchisesti s-au desfasurat activitati  dedicate ,,Zilei Nationale a Romaniei’’, organizate de Scoala Gimnaziala Berchisesti in colaborare cu Primaria Comunei Berchisesti.

Activitatea a urmarit constientizarea elevilor cu privire la importanta zilei de 1 Decembrie in existenta noastra, sensibilizarea lor in pastrarea unitatii nationale.

S-a dovedit a fi o ocazie buna pentru a aminti tuturor cat de importanta este aceasta zi: in 1918 - a fost convocată la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate (acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea).
D-na director al Scolii Gimnaziale Berchisesti, profesor Varvaroi Rachila, a organizat un spectacol artistic inchinat acestei zile, in care copiii au recitat poezii, au cantat cantece patriotice, au prezentat o sceneta si au dansat Hora Unirii.
Publicul s-a aratat a fi entuziasmat, rasplatindu-i pe copii cu aplauze binemeritate.







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu