miercuri, 25 martie 2015

Apa –un strop de viaţă



În ziua de 23 martie 2015, la şcoala noastră s-a desfaşurat proiectul educativ „Apa –un strop de viata”, iniţiat de prof.Oanea Sinorica şi prof.Breahnă Cristina, în parteneriat cu d-na bibliotecar Lupăescu Lăcrămioara şi S.C. ACET  Gura Humorului.

Proiectul a urmărit cunoașterea și înțelegerea de către elevi a problemelor lumii contemporane, formarea comportamentului ecologic prin stimularea motivaţiei pentru protecţia apelor si iniţierea de voluntariat care să promoveze o atitudine de conştientizare a problemelor ce vizează resursele de apă în cadrul comunitaţii locale, formarea elevilor pentru a deveni buni cetățeni, capabili să-și îndeplinească îndatoririle civice.



Obiectivele proiectului au fost: stimularea interesului copiilor pentru protejarea si pastrarea calitătii apei, identificarea rolului pe care aceasta îl are în viața lor, promovarea valorilor ecologice, realizarea unor lucrări plastice care să ilustreze atitudinea elevilor față de sursele de apă, dezvoltarea spiritului competitiv, al muncii în echipă.

Grupul țintă l-au format elevii din clasele a VIII a A si a VIII a B de la Şcoala Gimnazială Berchişeşti.

Aceștia, organizați în echipe, antrenați într-un concurs teoretic și practic, și-au dovedit cunoștințele cu privire la apă, la caracteristicile și importanța acesteia în viața omului. Au vizionat un material ppt despre apă si importanta ei, au completat chestionare, au primit câte un ecuson, au realizat afişe şi mesaje cu tema “Pastraţi apa curată!”











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu