vineri, 15 ianuarie 2016

“Ziua Culturii Naționale”


Eminescu a fost o personalitate copleşitoare, care i-a impresionat pe contemporani prin inteligenţă, memorie, curiozitate intelectuală, cultura de nivel european, bogăţia şi farmecul limbajului. Din acest motiv putem spune că fără Eminescu am fi mai altfel şi mai săraci.”(T. Vianu)







Astăzi, 15 ianuarie, elevii claselor V- VIII de la Şcoala Gimnazială Berchişeşti au participat la Ziua Culturii Naționale, sărbătorită in ziua nașterii poetului Mihai Eminescu.




Activitatea, organizată de Biblioteca Şcolii Gimnaziale Berchişeşti cu sprijinul doamnei director, al doamnei bibliotecar Lupaescu Lacrimioara-Floricica şi al cadrelor didactice prof. de limba română și lb. străine, și-a propus celebrarea zilei de naștere a Luceafărului poeziei românești, cunoașterea semnificației zilei de 15 ianuarie, dezvoltare sentimentelor de dragoste față de valorile naționale și față de carte, dezvoltarea expresivităţii şi a simţului artistic prin abordarea creaţiei eminesciene, prin recitarea celor mai cunoscute poezii din opera poetului și marcarea zilei de 15 ianuarie ca fiind Ziua Națională a Culturii Române.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu