marți, 1 martie 2016

Am iesit din banca: Erasmus+ Let Us SpeakAu trecut sase luni din proiectul nostru Erasmus+. Acum, parca am vrea sa-i schimbam denumirea, din Let Us Speak in Let us be friends. Si asta pentru ca, vorbind, am devenit prieteni.
Am inceput neincrezatori, ba chiar tematori prima activitate. Ne-am implicat timid in crearea si alegerea logo-ului si motto-ului, asta pentru ca nu intelegeam exact despre ce era vorba.
A urmat prima video conferinta. Emotii, oameni noi... Eram insa curiosi sa cunostem alti copii ca noi, din alte parti ale lumii. Stiam ca lumea-i mare, voiam insa sa o patrundem, curiosi. 
Ne-am prezentat apoi prin video carduri, unde am luat primul contact cu camera de filmat, am vorbit liber despre noi si ne-am pus intrebari noua insine. Am vrut de fapt sa ne cunoasca colegii din Cehia si celelalte tari, dar am fost atat de buni incat am reusit sa ne si cunoastem noi insine mai bine. Unul pe altul, fiecare pe sine. Am folosit limba engleza ca sa ne facem intelesi de restul lumii si am aflat ca acesta e codul. Mesajul nostru a ajuns la tinta, ne-am facut intelesi.
Alta luna, alta video conferinta. Pe timp ce trecea, a disparut teama si ne-am trezit asteptand ziua de vineri dupa-amiaza, sa vorbim cu prietenii din Cehia. Acum n-o mai asteptam, ne-am gandit ca e prea indepartata, noi avand atatea sa ne spunem. Vorbim in fiecare zi, ne-am descoperit...
Am trecut prin emotiile testelor (speaking tests). Si filmate, pe deasupra. Ne-am pregatit, am avut emotii, le-am depasit, dar am invatat si de aici. Am invatat sa vorbim, dar mai ales sa ne adunam, sa ne stapanim, sa ne autodepasim.
Am facut stiri. Am muncit mult, am facut lucruri pentru prima oara, am refacut, am taiat, am adaugat, am editat, am montat... Am fost reporteri, redactori, cameramani, prezentatori. Am obosit, am reluat si am reusit. Si suntem mandri de asta.
Am iesit din banca si din sala de clasa si am invatat sa ne folosim de ceea ce stim de acolo. Privim mai departe, spargem bariere. Despre asta este vorba in proiectul nostru. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu