marți, 19 aprilie 2016

"Să știi mai multe, să fii mai bun" la Școala Gimnazială Berchișești

Ne-am propus, în săptămâna Școala altfel, să implicăm toți copiii și cadrele didactice în activități care să pună în valoare aptitudinile, comportamentele și talentele acestora în diferite domenii, sa stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

Proiectul Colțul verde din școala mea și-a propus formarea unor competențe civice și ecologice ale elevilor prin expunenerea realității inconjurătoare, într-o permanentă schimbare, și implicarea  activă în acțiunile propuse:

Prin  proiectul Drag de Berchișești s-a urmărit dezvoltarea spiritului de prietenie, de colectiv, de disciplină, iniţiativă, precum şi deprinderi, proceduri gospodăreşti de la vârstă mică:
Pentru creșterea motivației pentru continuarea studiilor a fost propus proiectul Descoperim viitorul, care se adresează elevilor de clasa a VIII-a, aceștia vizitând Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului. Ei au vizitat laboratoare (chimie, biologie, informatică), ateliere (mecanică), sala de gastronomie, săli de curs, sala multimedia (asistând și la un concurs desfășurat de clasele terminale) :


 Surpriza de Paște și-a propus dezvoltarea simțului și a gustului estetic al elevilor prin realizarea de felicitări pentru cei dragi:


 
Cu scopul formării unei atitudini pozitive și responsabile față de mediul înconjurător, a fost inițiat proiectul Prin drumeție, mai aproape de natură:

 


Am fost și În lumea filmului religios:

Proiectul de parteneriat Prietenie, început în anul școlar 2012-2013, între elevii școlii noastre (acum în clasa a VIII-a A) și elevi ai Școlii Gimnaziale Valea Moldovei, a continuat și în săptămâna Școala altfel. A fost acum un prilej de a desfășura activități împreună, elevii dând frâu liber creativității și realizând planșe pe tema prieteniei (desene, provebe), acestea urmând să fie asamblate într-un “covor al prieteniei”:

Elevii clasei a VII-a  A au participat marți, 19 aprilie, la un picnic organizat în pădurea din apropierea localității. Pe lângă peisajele admirate și jocurile in aer liber. copiii și-au dovedit și spiritul de echipă :
 

Cu o zi în urmă, aceeași elevi au răspuns prezent la îndemnul  « Hai la joaca ! » lansat de d-na dirigintă. Câștigătorii concursurilor individuale și pe echipe vor fi răsplătiți cu diplome :in curs de actualizare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu