luni, 23 octombrie 2017

Proiect-parteneriat internațional eTwinning



În anul școlar 2017/2018, elevi de clasa a VII-a de la școala noastră vor desfășura proiectul eTwinning Share with me, proiect de parteneriat cu elevi de aceeași vârstă de la Zakladni skola Petra Bezruce a materska skola, Trinec, p. o., din Republica Cehă, inspirat din proiectul Erasmus+ Let Us Speak pe care școala noastră l-a desfășurat în perioada 2015-2017.

Proiectul a fost creat din nevoia de a oferi elevilor un alt fel de a învăța, adaptat dorințelor și intereselor acestora, extinzând învățarea în afara sălii de clasă, într-o manieră actuală, centrată pe elev. Share with me își propune îmbunătățirea competențelor de comunicare în limba engleză ale elevilor participanți, dezvoltarea abilităților sociale și încurajarea folosirii în scop educațional a mijloacelor și resurselor IT.

eTwinning este parte a Erasmus+, Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport și oferă personalului didactic (profesori, directori, bibliotecari etc.) ce activează în şcolile din ţările europene participante o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii, pe scurt, un spaţiu în care să simtă că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educaţională din Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu