sâmbătă, 16 decembrie 2017

SĂPTĂMÂNA BUCURIEI

Când trimiți un mesaj de apreciere, când oferi mamei un dar, deși ea nu cere, când ajuți un bătrân să ducă bagajul, când ajuți un coleg la teme, când citești o carte și apoi o dăruiești unui coleg, când ajuți părinții la treburile casei fără ca ei să-ți spună, când dăruiești o jucărie altui copil  – acestea sunt bucurii adevărate, făcute din inimă. Să dăruim oamenilor dragi, și nu numai, cât mai mult, chiar și atunci când nu se așteaptă. Să învățăm bucuria de a fi mai buni!
Aceasta este deviza sub care preșcolarii și elevii Școlii Gimnaziale Berchișești vor desfășura activități extrașcolare în săptămâna Școala Altfel, în perioada 18-22 decembrie 2017.
Activitățile cuprinse în Săptămâna bucuriei au menirea de a responsabiliza şi implica activ elevii în identificarea unor nevoi sociale, culturale sau educaţionale din comunitate, în găsirea de modalităţi de intervenţie, de a le dezvolta calități morale precum cinstea, răbdarea, dragostea de oameni, de muncă, atitudinea justă,  modestia și bucuria de a dărui. Ne propunem formarea unor deprinderi şi abilităţi de proiectare a activităţilor de voluntariat, cultivarea spiritului de echipă, a abilităţilor de comunicare interpersonală, antrenarea fizică și stimularea mentală a copiilor în diferite activități, educarea sentimentelor de prietenie, armonie , colaborare și bună dispoziție, conștientizarea și valorificarea patrimoniului cultural local prin păstrarea tradițiilor, obiceiurilor și datinilor populare.
Pentru îndeplinirea acestor obiective, vom desfășura activități în cadrul campaniilor: Fii darnic!, Fii harnic!, Fii păstrător de tradiții!, Bucură-te citind!,  Fă mișcare pentru a fi sănătos!. În cadrul bibliotecii se vor organiza două campanii de promovare a bibliotecii și a lecturii, intitulate Citește și dă mai departe!  și Bucură-te citind! organizate de  biblioteca școlii.
Prin intermediul acțiunilor din această perioadă, lansăm îndemnul de a fi mai buni, de a ne bucura de aceea ce facem și de ceea ce suntem! Și.., începem cu noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu