duminică, 20 octombrie 2019

Excursia ,, Învățăm și ne relaxăm”




    În anul școlar 2019-2020, clasa a VIII-a (clasă formată în proporție de 90% din elevi rromi) are planificată o serie de activități extrașcolare ce vizează îmbunătățirea rezultatelor școlare și a disciplinei, lărgirea orizontului de cunoștințe, respectarea egalității de șanse, reducerea absenteismului și prevenirea abandonului școlar, consolidarea relațiilor de prietenie între colegi.
         Elevi ai acestei clase, la care s-au adăugat și elevi din clasele a VI-a, a VII-a au participat pe 18.X.2019 la  excursia desfășurată (după terminarea programului școlar) la Suceava, respectiv la Cetatea de Scaun și la Expoziția Figurilor de Ceară, fiind însoțiți de diriginte prof. Bîrgovan Genoveva și de mediatorul școlar Moldovan Sorin.
                Excursia școlară este una dintre cele mai interesante, plăcute si utile activităţi extrașcolare, provocând contactul direct cu realitatea. Prin aceste acţiune elevii au dobândit noi informaţii despre Cetatea Sucevei, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi un monument istoric de nivel naţional, consolidată între 2011-2015. Desigur, pentru elevii noștri este cu atăt mai importantă, cu cât istoria ei este strâns legată de domnia lui Ștefan cel Mare, domnitorul care la 13 septembrie 1473, confirma boierului Corlat proprietatea asupra satului Berchișești. Pe lângă cunoștințele dobândite, s-a adăugat frumusețea locurilor surprinsă în fotografii de către elevi. Expoziția Figurilor de Ceară a determinat o analiză critică asupra personajelor expuse în ceea ce privește asemănarea cu cele reale.
                                                                          
  Prof. Bîrgovan Genoveva




                                                                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu