luni, 25 noiembrie 2019

CAMPANIA 19 ZILE DE PREVENIRE A ABUZURILOR ȘI VIOLENȚELOR ASUPRA COPIILOR ȘI TINERILOR

 În perioada 1-20 noiembrie 2019 în Școala Gimnazială Berchișești s-a desfășurat proiectul Antidot pentru violență!, din cadrul campaniei naționale 19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor.
Cazurile de violenţă în şcolile din România şi în mediul familial sunt într-o creştere alarmantă. Complexitatea fenomenului ne determină să vorbim nu numai de violenţa în şcoli, ci şi despre violenţă în general, dat fiind faptul că între acestea există o legătură de determinare.
Proiectul are drept scop prevenirea şi combaterea violenţei şi a comportamentelor nesănătoase în mediul şcolar, prin conştientizarea existenţei problemei violenţei în şcoală de către elevi, părinţi şi cadre didactice şi prin crearea unui cadru formal de dezbatere a acestei probleme la nivelul şcolii. 
 În cadrul proiectului s-au desfășurat următoarele activități: 
  • Violența-un pas sigur către distrugerea personalității și a carierei tale!, parteneriat cu Detașamentul nr. 3 Jandarmi, Gura Humorului 
  • Uși încătușate, uși descătușate!- Elevii au confecționat lacăte pe care le-au  lipit pe ușile claselor 
  • Aceste mâini nu lovesc, aceste mâini...!- Elevii, profesorii și părinții invitați și-au desenat conturul mâinii și au scris mesaje antiviolență care au început cu Aceste mâini nu lovesc, aceste mâini...(ajută, sprijină, etc). La final s-a format panou cu toate mâinile. 
  • Fără violență, făra abuz!- Concurs de desene, sloganuri, afișe 
  • Cercul sincerității- 5 minute din ultima oră în care elevii au numit situațiile prin care au trecut în timpul zilei, care i-au  bucurat sau întristat 
  • Campion în curtea școlii!- cultivarea fair-play-ului, actiuni  de prevenire  a violenței fizice  în școală  prin activități sportive  în care se cooptează și elevii cu potential violent . Acțiunea s-a desfășurat în sala de sport.


consilier educativ,
prof. Nistor-Mihai Bogdan










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu