vineri, 15 noiembrie 2019

Reuniune managerială la Berchișești




Joi, 14 noiembrie, Școala Gimnazială Berchișești a fost gazda reuniunii manageriale din zona Gura Humorului, cu tema Leadership versus management în cultura organizațională a școlii. La eveniment au participat directorii instituțiilor de învățământ din zonă, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava (insp. general Gariela Mihai, insp. adjunct prof. dr. Cristian Cuciurean, insp. management instituțional prof. dr. Laura Pintilie și prof. Cristina Maria Albu), precum și, ca de fiecare dată, din partea Primăriei comunei Berchișești, doamna primar Violeta Țăran.
În deschidere, doamna director prof. Loredana Dura a prezentat un material despre școala noastră prin raportare, cu precădere, la cultura organizațională a acesteia. Apoi, a fost abordata tema propriu-zisă, doamna director propunând activități interactive care să antreneze participanții în dezbateri și momente de reflecție asupra activității lor manageriale.
De asemenea, au fost oferite modele de bune practici din activitatea școlii noastre: Relația școală-administrația publică locală - răspundere și responsabilitate asumate, material prezentat pentru a sublinia modul eficient de colaborare între cele două instituții, precum și Integrarea copiilor de etnie rromă - prioritate a managementului strategic, prezentare care a detaliat modul în care Școala Gimnazială Berchișești gestionează integrarea minorității rrome.
Activitățile susținute, precum și modul în care școala noastră tratează educația și formarea copiilor au fost apreciate de cei prezenți, demonstrând faptul că la Berchișești comunitatea educațională este o echipă!







Un comentariu: