duminică, 11 octombrie 2020

„Holocaustul, mereu ne vom aduce aminte”

 

Ziua de 9 octombrie este Ziua Comemorării Holocaustului și este marcată în fiecare an de elevii Școlii Gimnaziale Berchișești prin diverse activități.
În perioada 6-9 octombrie, aceștia au acordat o atenție deosebită evenimentului, considerând că mereu trebuie să ne amintim cu toții despre faptul că peste 6 milioane de oameni  au fost uciși în Holocaust, iar  în tentativa de a-i extermina pe evrei, naziștii i-au vânat mai întâi în toate orașele germane și, apoi, în toată Europa ocupată. I-au băgat în ghetouri sau i-au trimis în lagăre de concentrare acolo unde au fost împușcați, gazați, înfometați sau torturați pentru diverse experimente medicale. Demersul elevilor a pornit de la documentarul ,,Ultimul lagăr al copiilor”, pe care l-am postat pe grupuri online, a continuat cu propriile lor cercetări individuale și s-a încheiat cu prezentarea referatelor, desenelor, colajelor, urmate de întrebări adresate profesorului. Obiectivele urmărite au fost dezvoltarea la elevi a comportamentului tolerant, democratic, a spiritului civic, a deprinderilor de participare la o comunitate fără manifestari de rasism, antisemitism, violență, discriminare, intoleranță.

 Felicitări elevilor Nită Claudiu, Bilan Ioan, Brădățan Daria, Troia Dana, Păduraru Lăcrămioara, Varvaroi Bianca, Ștefaroi Georgiana, Buta Ionela și Brădățan Georgiana !

                                                                                              Prof. Bîrgovan Genoveva Mioara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu