duminică, 26 ianuarie 2014

24 ianuarie 1859- Unirea Principatelor

« Unirea a fost un vis de veacuri al romanilor.,,Pentru dansa, ei traira, muncira, suferira si  murira. »
                                                                 Nicolae  Bǎlcescu




Scoala Gimnaziala Berchisesti, prin doamna director prof.Rachila Varvaroi  si profesorii Bogdan Nistor, Oana Tarnovan, Constantin Gogan, si Ionut Coca , a organizat o ampla manifestare cultural-artistica dedicata aniversarii a 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane, moment cu semnificatii adanci in istoria poporului roman.

Actiuneaavut ca scop insusirea si dezvoltarea valorilor fundamentale ale istoriei si culturii nationale prin cunoasterea semnificatiei zilei de 24 ianuarie si contributia acestui eveniment la infaptuirea Marii Uniri.

Cunoasterea marilor personalitati care au participat la Unirea de la 1859, curajul si onestitatea de care au dat dovada acei oameni si lupta  pentru faurirea Unirii au fost ideile de la care s-a pornit in organizarea evenimentului adresat elevilor si comunitatii locale berchisestene.

Activitatea a debutat cu discursul sustinut de oaspetele de seama al zilei, prof.univ.dr. Mihai Iacobescu, a carui prezenta ne-a onorat si care a vorbit publicului despre insemnatatea zilei de 24 ianuarie pentru istoria noastra nationala.

Programul a continuat cu punerea in scena, de catre elevii nostri, a piesei de teatru “Mos Ion Roata si Unirea”, cu  cantece inchinate Unirii, dansuri populare specific bucovinene, iar in final, cu totii, au format si jucat Hora Unirii, la indemnul doamnei primar Violeta Taran, care, ca de fiecare data, ne-a fost alaturi si ne-a sprijinit.
Multumim cadrelor didactice care s-au implicat in organizarea si desfasurarea activitatii: doamnele educatoare Senorica Padure si Elena Horga, domnul institutor Ionel Ilica si domnii profesori Bogdan Nistor, Oana Tarnovan, Constantin Gogan si Ionut Coca, precum si Primariei Berchisesti.


Adăugaţi o legendă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu