marți, 16 aprilie 2019

Unire prin educație în Republica Moldova




În perioada 10-12 aprilie, un grup format din doisprezece elevi și trei cadre didactice de la școala noastră a participat la activitățile proiectului Unire prin educație, desfășurate în Republica Moldova, la prietenii și partenerii de la Liceul Teoretic Aurel David, Bardar. Alături de noi au fost și elevii Școlii Gimnaziale Radu Tudoran, Blejoi, județul Prahova.

Gazdele ne-au întâmpinat prietenește, românește, cu căldură și ospitalitate. Copiii au fost invitați apoi la atelierul de lucru Hai să dăm mână cu mână, unde au avut ocazia de a se cunoaște mai bine și de a pune mâna, simbolic, la realizarea României Mari.

A doua zi a fost plină de activități: cunoașterea reprezentanților autorităților locale și a sediului Primăriei Bardar, vizitarea Zoo Clubului din localitate, excursie la Chișinău, precum și activitatea artistică Dor cu dor se întâlnește în cadrul căreia elevii celor trei școli implicate în acest parteneriat au prezentat câte un program special pregătit pentru eveniment.
În ultima zi a întâlnirii am vizitat în detaliu clădirea școlii gazdă, s-a desfășurat activitatea Basarabia-doina dorurilor noastre și a avut loc un careu solemn care a încheiat cele trei zile minunate, careu în cadrul căruia am dat „mână cu mână”, dansând Hora Unirii, elevi, cadre didactice, autorități locale.

Activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect au pus în valoare abilitățile elevilor, au valorizat tradițiile și obiceiurile noastre comune, au facilitat cunoașterea unor realități din trecutul istoriei noastre cu scopul de a menține vie conștiința, identitatea națională. La realizarea lor și alături de noi au fost reprezentanți ai Primăriei Berchișești și doamna primar Violeta Țăran, cărora le mulțumim pentru sprijin, implicare și colaborare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu